Heléna Aldhagen

Svårt att hitta orken
 
God kväll! Hoppas ni alla har haft en härlig helg och sedan en bra start på den här veckan! Min helg var helt fantastisk och fylld av vila och återhämtning i olika former tillsammans med Calle. Jag har fått mer problem än innan med mina leder så efter en arbetsvecka är det välkommet med lite softande. Har äntligen fått kallelse till min läkare på vårdcentralen så en utredning kan påbörjas. Det är jobbigt att ha ont hela tiden, men tröttheten som det innebär är ännu jobbigare. Tröttheten har gjort att mitt skrivande har legat lite i malpåse en tid, men nu känner jag att jag får så mycket energi av mitt skrivande och vill verkligen få mina böcker klara så nu kommer jag fokusera på skrivandet efter jobbet när orken räcker till.
 
 
Jag skriver två böcker parallellet för att inspirationen varierar lite mellan de olika innehållen i böckerna. Den ena boken är en samhällskildrande roman om en kvinna i 40-årsåldern som kommer i kontakt med psykisk ohälsa, spelmissbruk, nätdejtande och mycket annat i olika former. Boken är skriven i nutid, men återblickar förklarar vad det är som har påverkat henne till den hon är idag. Den andra boken är en faktabok med inriktning mot bemötande och förhållningssätt mot människor med psykisk ohälsa och deras anhöriga. Boken är skriven som kurslitteratur och kan användas i undervisning, men även som ren faktabok för nyfikna som vill veta mer om hur viktigt det är att vårdpersonal och andra personer kring människor med psykisk ohälsa bemöter på rätt sätt.
 
Jag har kommit en bra bit i båda böckerna, men är fortfarande en bit från mål innan det blir jakt på bokförlag. Kan även bli så att jag får trycka upp dem själv, men det får framtiden utvisa.
 
Nu önskar jag er alla en riktigt fin fortsättning på kvällen och tack för att ni kikade in! Kram <3